Deoleen

Voorkomen is beter dan camoufleren

Veelgestelde vragen over Deoleen

Hoe werkt Deoleen?

Deoleen voorkomt op natuurlijke wijze overmatig transpiratievocht. Het voorkomt afbraak van de eiwitten die vrij komen bij transpiratie en die verantwoordelijk zijn voor vervelende zweetluchtjes. Klik hier voor meer informatie over transpiratie en de werking van Deoleen.

Waarom zit er alcohol in Deoleen Regular (de ‘rode’ varianten)?

Alcohol heeft vooral een reinigende functie, het maakt de oksel schoon. Door de alcohol worden de huidporiën iets vernauwd, wat de effectiviteit van Deoleen versterkt. De alcohol kan hooguit een beetje prikken, vooral na het ontharen.

Zijn de Deoleen Sensitive varianten ('blauwe' varianten) minder effectief dan de gewone Deoleen varianten?

Nee, deze varianten zijn net zo effectief. Maar een gevoelige huid reageert soms niet goed op alcohol. De Deoleen Sensitive varianten bevatten geen alcohol en zijn dan de juiste keuze.

Ik gebruikte de Deoleen stick, is deze nog verkrijgbaar?

De Deoleen stick zit niet meer in het assortiment. Als alternatief raden wij u aan Deoleen crème Sensitive te gebruiken

Welke variant kan ik het beste na het ontharen gebruiken?

Alle Deoleen Sensitive varianten (blauw) kunnen zonder problemen direct na het ontharen gebruikt worden. Als je de Deoleen roller of spray (rood) gebruikt is het verstandig om de huid even te laten rusten. Bij gebruik van de behandelspray minstens 6 uur wachten alvorens dit op te brengen.

Kan het kwaad om Deoleen meerdere malen per dag te gebruiken?

Nee, dat kan geen kwaad. Maar Deoleen werkt 24 uur dus is het niet nodig. De behandelspray werkt zelfs 48 uur.

Plakt de crème na aanbrengen?

Als je de crème goed inmasseert en niet te dik aanbrengt, dan zal deze geen restjes op de huid achterlaten en dus niet plakken.

Kan ik nog een andere deodorant gebruiken naast de Deoleen behandelspray?

Ja naast de behandelspray kan eventueel een andere deodorant gebruikt worden.

Ik heb een zeer gevoelige huid, welke variant kan ik het best gebruiken?

Deoleen Sensitive is het meest geschikt voor een zeer gevoelige huid omdat deze 0% parfum en 0% alcohol bevat. Deoleen Sensitive is verkrijgbaar als spray, roller, crème of spuitbus.

Wat is een anti-transpirant?

Anti-tranpiranten zijn producten die de werking van de zweetklieren verminderen door de aanwezigheid van aluminiumzout.

Waarom is de Deoleen verpakking veranderd?

De introductie van de nieuwe en eigentijdse Deoleen verpakking brengt het ontwerp helemaal up- to-date en zal daardoor een breder en jonger publiek aanspreken.

Is de samenstelling veranderd van de Deoleen producten?

Aan onze Deoleen producten zelf verandert niets. Deze hebben nog altijd dezelfde samenstelling, dezelfde kwaliteit en dus dezelfde werking.

Ik gebruikte altijd de Deoleen voetcrème, is deze nog verkrijgbaar?

Deoleen voetcrème zit niet meer in het assortiment. Als alternatief raden wij u aan Deoleen crème Sensitive te gebruiken.

Heeft Deoleen ook een verzorgend effect?

Deoleen is special samengesteld om op een effectieve en milde wijze transpiratie te verminderen. De Deoleen satin spray Sensitive bevat verzachtende oliën voor een extra verzorgend effect.

Kan ik Deoleen gebruiken als ik borstvoeding geef?

Deoleen is uitermate geschikt voor moeders die borstvoeding geven. Deoleen is geurloos, waardoor het kindje extra goed de geur van de moeder herkent.

Is er een relatie tussen het gebruik van deodorant en borstkanker?

Al enige tijd gaan er hardnekkige geruchten dat het in deodorants aanwezige aluminium chloorhydraat borstkanker zou veroorzaken. Deze berichten zijn niet juist. Klik hier voor het standpunt van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en het Koningin Wilhelmina Fonds ten aanzien van de relatie tussen deodorantgebruik en borstkanker: Koningin Wilhelmina Fonds (kankerbestrijding) Nederlandse Cosmetica Vereniging

Waar kan ik Deoleen kopen?

Deoleen is te vinden in het deodorantschap van iedere drogist in Nederland. Daarnaast is Deoleen ook te koop bij verschillende supermarkten in Nederland. Deoleen is niet te koop in het buitenland.

De Deoleen gel is niet verkrijgbaar, wat kan ik als alternatief gebruiken?

Een prima alternatief en van gelijke kwaliteit is de Deoleen créme, beschikbaar in een Sensitive variant en een variant met een vleugje alcohol.

Wat is hyperhidrosis?

Hyperhidrosis is overmatig zweten of transpireren. Het overmatig zweten kan over het gehele lichaam optreden, maar meestal blijft het beperkt tot bepaalde lichaamsdelen. De gebieden waar hyperhidrosis het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen.

Wat is het verschil tussen anti-transpirant en anti-perspirant?

Deoleen is een anti-transpirant die overmatige transpiratie voorkomt. Soms wordt in plaats van anti-transpirant het woord anti-perspirant gebruikt, maar in de Nederlandse taal is anti transpirant een beter woord. Er is dus geen verschil tussen een anti-transpirant en anti-perspirant, de woorden zijn synoniemen van elkaar.